Третьокласники на святі "Свято вареника". Це свято провела вихователь групи 3,5,6,7 класів Брушко Людмила Олександрівна
В Україні дуже полюбляють вареники. Ця справа з борошна та начинки вважається, нарівні з борщем,найтиповішою в українській національній кухні. Слово «вареники» походить від дієслова «варити». Вареник має вигляд маленького конвертика з тіста, в який загортається найрізноманітніша начинка.
У давнину ця страва наділялася певними магічними властивостями. Оскільки вареник за формою нагадує Місяць, йому в народі приписували відповідні функції Місяця — сприяти добробуту і зміцненню здоров’я людини.
В меню українського селянина вареники трапляються не часто, вони були окрасою недільного і святкового столу. Тісто для вареників робили з пшеничного, житнього , гречаного борошна або їх суміш. У деяких західноукраїнських районах вареники називали «пироги» або «варені пироги».
|